Steenslagfolie

Het volgende verhaal zonder steenslagfolie zal geen vreemd verhaal voor u zijn. U rijdt met uw geliefde auto achter een andere auto, bus of vrachtwagen en u hoort opeens een korte maar luide tik tegen uw auto aan. U kijkt onder het rijden uiteraard door uw voorruit en u ziet daar niets. Yes! Geen schade opgelopen. Of toch wel? Want u hoorde toch een geluid? Zonder steenslagfolie wordt dit een nachtmerrie.

Wij kunnen u garanderen dat u ergens een steenslagpitje in uw mooie lak heeft opgelopen. Aan de zijkant in de deur of zelfs voor op de motorkap. De schade is altijd pas zichtbaar op een later moment, want we worden met z’n allen steeds drukker. Toch wel ontzettend jammer van die mooie lak, als er eenmaal een dut of pitje in zit. Dat wil toch niemand?

Als u een mooie nieuwe auto heeft (of juist een mooie oldtimer) die strak in de lak zit, wilt u absoluut geen schade oplopen hieraan. Het aanzicht van steenslag in uw auto is een doorn in het oog en een pijn in het hart.

Gelukkig is hier een hele goede oplossing voor, genaamd steenslagfolie! Een folie die u nauwelijks kan zien die over uw kostbare lak heen zit die uw auto tegen alles beschermd. Wij maken gebruik van een premium folie, die zelfs vrijwel onzichtbaar is. De folie ligt op de auto als een tweede laag, waarbij alle perfecte aspecten van uw auto behouden blijven, maar wel de nodige bescherming krijgen.

PPF folie (steenslagfolie)

PPF folie kan beschermen tegen steenslag, maar ook tegen krassen en schades die door parkeren komen. Het is de perfecte bescherming voor uw kostbare auto. Hier ziet u de resultaten van auto's die bewerkt zijn met steenslag folie, ook wel PPF folie genoemd.

Hoe werkt steenslagfolie?

Steenslagfolie werkt als een onzichtbare folie bovenop uw bestaande autolak. Wij maken gebruik van een premium folie en dit is een glasheldere polyurethaanfolie van 150 micron dik die u niet kan zien op uw autolak. De folie lijkt dus vrijwel onzichtbaar, is ondoordringbaar en zeer elastisch. Hierdoor kunnen steentjes en andere voorwerpen de lak niet raken. De lak blijft hierdoor mooi en in topconditie, zelfs als de folie geraakt zou worden door honderden scherpe steentjes.

Steenslagfolie aanbrengen

De folie wordt door mij (Daniël te Riet) aangebracht op uw auto. Ik mag mijzelf een specialist noemen op het gebied van steenslagfolie en breng de folie dan ook met uiterste precisie aan op uw kostbare auto. Het is mogelijk om vrijwel de hele auto van folie te voorzien, maar ook kunnen we enkel de kwetsbare delen van de carrosserie bedekken met folie. De speciale folie voor steenslag heeft een levenslange garantie, maar kan alsnog zonder schade aan de lak verwijderd worden in de toekomst.

Steenslagfolie kosten: Wat kost het aanbrengen van PPF folie?

Omdat we bij het aanbrengen van steenslag folie altijd over maatwerk praten, is er geen vaste prijs. We hebben namelijk meerdere opties wat betreft glans, mat of materiaaldikte. Neem dus contact op voor meer informatie en dan kan ik u op maat vertellen wat de kosten van uw auto in steenslagfolie zullen zijn.

In 2022 hebben we een gloednieuwe cleanroom laten bouwen. Hierdoor is de kans op stof onder de folie bij het aanbrengen, absoluut minimaal. Bij een bedrijf zonder cleanroom kan er met gemak stof onder de folie komen, wat een slechter resultaat op de lak van de auto zal hebben.

In onze cleanroom zit ook perfecte verlichting, waardoor de detailers alles kunnen zien tijdens het aanbrengen van de coating. Vanuit elke hoek en alle kanten is er optimaal beeld op de auto. Ook heel erg gaaf als u mooie foto’s van uw prachtige auto wilt hebben.

Matte folie is ook mogelijk

Een belangrijke klant van mij had op zijn Mclaren 720s een glanzende steenslagfolie op zijn matte kleur auto. Dit was al eerder aangebracht voordat de auto was aangeschaft, maar bleef een doorn in het oog. Daarom hebben we de oude folie verwijderd en hierbij een nieuwe matte folie aangebracht, zodat de kleuren weer helemaal matchen. Zie hier de foto's van het resultaat.

Wat is het verschil tussen PPF folie, 3m en xpel steenslagfolie?

PPF folie is hetzelfde als steenslagfolie, waarbij de PPF voor paint protection film staat. Dit is een beschermingsfolie voor uw auto, om uw kostbare bezit te beschermen. 3m en xpel zijn merken en worden daarom vaak gebruikt in combinatie met de folie term. Wij maken gebruik van een premium folie. Dit is een glasheldere polyurethaanfolie van 150 micron dik die u niet kan zien op uw autolak, waardoor de folie vrijwel onzichtbaar lijkt.

Ook is de folie vrijwel onverwoestbaar en krijgt u geen enkele kras meer op uw auto na het aanbrengen van onze allerbeste kwaliteit steenslag folie. De volgende merken zijn geschikt voor deze folie: Audi, BMW, Cupra, Ferrari, Ford, Hyundai, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, McLaren, Maserati, Mercedes, Messerschmitt, Mini, Nissan, Opel, Porsche, Suzuki. En natuurlijk nog veel meer merken en voertuigen, zoals: vliegtuigen, boten en motoren. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Maak vandaag nog een afspraak

Maak direct een afspraak en laat uw auto weer glanzen als nooit te voren

Scroll naar boven